Zvorničani učili kako se izrađuje biznis plan

U okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“, danas je u Zvorniku održan drugi dio treninga „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“, za mlade preduzetnike iz ovog grada koji će uzeti učešće na VII regionalnom „Sajmu poslovnih ideja“ koji će biti održan 21. aprila u Milićima. Poseban fokus na današnjem treningu je stavljen na finansijski dio izrade biznis plana, što bi mladim preduzetnicima trebalo da pomogne u kompletiranju njihovih biznis planova. Nakon uvodnog, teorisjkodg djela, mladi preduzetnici su sa trenerima iz Poslovnog savjetovališta Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ prošli kroz sve nedoumice na koje nailaze u toku izrade svojih biznis planova.

Ana Glišić iz Zvornika je trenutno student, ali planira da se u budućnosti oproba kao samostalna preduzetnica. Današnji trening, ali i svi prethodni će joj pomoći da svoju biznis ideju uspješno pretoči u biznis plan.

„Veoma sam zadovoljna današnjim treningom. Imali smo priliku da prođemo kroz sve detalje koji se tiču finansija mog plana. Treneri su bili posvećeni i neke stvari koje su se u prvi mah činile komplikovanim, kasnije su izgledale znatno lakše i jednostavnije. Mislim da je sama incijativa sjajna i da mnogo pomaže mladima u pokretanju samostalnog biznisa“, rekla nam je Ana iz Zvornika.

Današnjem treningu je prisustvovao i Nedeljko Bosiočić, takođe iz Zvornika, za njega je ovo sve jedno novo iskustvo.

„Ovo je veoma jedna zanimljiva priča, u današnje vrijeme nema mnogo podsticaja za mlade ljude. Treneri se dosta trude i danas su učinili sve da finansijski uobličim svoj biznis plan, a to je možda i najvažnije. Kompletan projekat uliva povjerenje mladim ljudima da nije sve tako sivo i da imaju šansu da uspiju“, rekao je Nedeljko budući mladi preduzetnik iz Zvornika.

Današnjim treningom u Zvorniku, završen je ciklus treninga za mlade preduzetnike u 5 opština (Srebrenica, Bratunac, Vlasenica, Milići i Zvornik) dogovoreno je da se finalizacija biznis planova uradi na pojedinačnim konsultacijama u prostorijama Udruženja „Prijatelji Srebrenice“. Najuspješniji polaznici će učestvovati na još jednom treningu na kom će imati priliku da saznaju koji je najbolji način za prezentaciju poslovnih ideja, a u svrhu što bolje pripreme za predstojeći Sajam.

Sajam poslovnih ideja“ je aktivnost projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“, koji finansira Ambasada „Kraljevine Holandije u BIH“, a implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“.