U susret 8.Sajmu poslovnih ideja

Mladi se danas susreću sa problemom nezaposlenosti i često zbog toga gube sampouzdanje, ali, ipak, grupa mladih ljudi odlučila je da preuzme sudbinu i budućnost u svoje ruke i da pokrenu vlastiti biznis. Na putu do ostvarenja želje i pokretanja vlastitog biznisa, mladi će proći niz obuka i savjetovanja. U prostorijama Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ održan je prvi trening za mlade preduzetnike, pred 8.Sajam poslovnih ideja, na kome su učili kako da napišu biznis plan od koga kreće i sam razvoj biznis ideje.

U okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“, održan je prvi dio treninga „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“ za mlade preduzetnike regije Birač, a koji će se predstaviti na VIII regionalnom „Sajmu poslovnih ideja“. Preduzetnici su se predstavili sa zanimljivim idejama i sa puno entuzijazma.

„Radionica mi je ispunila sva očekivanja, zadovoljan sam, učestvovao sam i ranije ali ova je baš posebna. Moja ideja je proizvodnja kravljeg sira i očekujem da ću je uskoro realizovati“, rekao je Sevdalija Husić, jedan od mladih preduzetnika koji je odlučio da pokrene vlastiti biznis.

„Trenerski par se potrudio da iz nas probudi sve ideje koje su nekad bile i uspavane, grupa je međusobno komunicirala i mislim da svi odlazimo sa nekim nadopunjenim idejama i sa dobrim utiscima“, dodala je Dragana Živković.

Trening su održali treneri iz Poslovnog savjetovališta Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ koji su, kako kažu, izuzetno zadovoljni interakcijom i idejama polaznika treninga. 

„Možemo reći da smo jako zadovoljni. Imamo dobre poslovne ideje i kvalitetne ljude koji su odlučili da ih predstave. Danas je rađen prvi dio poslovnog plana koji je uključivao opis proizvoda i tržište za ljude koji imaju poslovne ideje u okviru našeg sajma. Nadam se da će i naredni treninzi biti ovako uspješni, mogu reći da sam jako zadovoljan“, izjavio je Milojko Vasić, jedan od koordinatora projekta ispred Poslovnog savjetovališta Udruženja „Prijatelji Srebrenice“

Sajam poslovnih ideja je aktivnost projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“, koji finansira Ambasada „Kraljevine Holandije u BIH“, a implemetira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“. Najbolje poslovne ideje biće nagrađene.

„Jedna od aktivnosti je Sajam poslovnih ideja koji je koncipiran tako da organizujemo poslovne treninge gdje polaznici mogu da usvoje osnove poslovnog planiranja a nakon toga će sa svojim prezentacijama moći da se predstave na Sajmu poslovnih ideja“, rekao je Marko Milovanović, takođe koordinator projekta iz Poslovnog savjetovališta Udruženja „Prijatelji Srebrenice“

U narednom periodu biće nastavljeni treninzi za mlade preduzetnike u svih 5 opština koje učestvuju u ovom projektu. Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ nakon Sajma poslovnih ideja preduzetnicima nudi savjetodavnu podršku i računovodstvene usluge kako bi mladima olakšali put ka uspješnoj realizaciji poslovnih ideja.