Srednjoškolcima u Bratuncu uručena oprema

Danas je u okviru  aktivnosti „Učeničko preduzetništvo“, uručena oprema srednjoškolcima u SŠC-u Bratunac. Oprema koja je donirana školi poboljšaće obrazovni proces kao i razvoj preduzetničkog duha kod učenika. Oprema uključuje lap top, ali i različit alat kao što su apart za zavarivanje, brusilica, unimer, itd. kojie će pomoći u obavljanju praktičnog dijela nastave, ali i izrade proizvoda učenilkih preduzeća. Ukupna vrijdenost opreme je 1500 km. 

„Danas smo dobili mnogo stvari koje će nam pomoći u daljem radu i pripremi naših proizvoda, i želio bih da se zahvalim“, rekao nam je Milan Jazić, srednjoškolac iz Bratunca.

Da bi simulacija učeničkih preduzeća bila potpuno realna, svako preduzeće ima jasno određene strukture, tako da svako preduzeće ima i direktora.

„Ja sam direkotr preduzeća “Inox“, koje se bavi proizvodnjom pčelarske opreme i kućne metalne galanterije. Danas smo dobili opremu koja će nam mnogo značiti u daljim aktivnostima našeg preduzeća i veoma smo zadovoljni ovom isporukom. Dalje ćemo dosta da radimo i dosta truda da uložimo, jer nije mnogo vremena ostalo do sajma gdje ćemo predstaviti naše proizvode“, nije krio zadovoljstvo novom opremom Boriša Petrović.

I direktor srednjoškolskog centra u Bratuncu je zadovoljan kako se projekat “Učeničko preduzetništvo realizuje“.

“Želio bih prije svega da se zahvalim Udruženju “Prijatelji Srebrenice“ na dobroj saradnji u okviru ovog  projekta. Ovaj projekat pomaže našim učenicima da se kroz određene aktivnosti u okviru “Učeničkog preduzetništva“ na neki način osamostale i budu spremni za poslove nakon završetka školovanja. Nadam se da će naša saradnja na ovom i sličnim projektima biti uspješno nastavljena i u budućnosti“,opisao je dosadašnju saradnju sa Udruženjem “Prijatelji Srebrenice“ direktor SČC-a Bratunac Ljubiša Alempić. 

Cilj projekta je unaprijediti položaj mladih kroz jačanje ponude savjetodavnih usluga mladim preduzetnicima.

„Učeničko preduzetništvo“ realizuje se u okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“ koji implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH. Aktivnost se sprovodi u srednjim školama opština Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Zvornik i ima za cilj razvoj i unapređenje učeničkog preduzetništva.