Srebrenica.biz za bolji biznis i transparentnost poslova u regiji Birač

Sajt www.srebrenica.biz predstavlja portal koji se bavi ekonomskom slikom regije i tržištem rada i obuka. Portal je incijativa koja teži da predstavi ponudu poslova i potražioce poslova na jednom mjestu, te sve aktuelnosti iz ovog segmenta društva nudi svojim posjetiocima na jednom mjestu.

www.srebrenica.biz nudi  informacije o mladima koji traže posao sa područja opština Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica. Povećanje transparentnosti informacija o dostupnim kandidatima povećava i šansu poslodavaca da pronađu potencijalne kandidate s potrebnim i željenim vještinama, te sposobnostima.

Portal nudi jedinstvenu bazu CV-jeva. Ova baza će omogućiti poslodavcima da upoznaju potencijalne kandidate za posao, na jedan potpuno drugačiji način. Korist od ovog segmenta sajta je dvostruka, jer i sami potražioci posla imaju šansu da se predstave na drugačiji način od uobičajnog.

Srebrenica.biz pored toga što predstavlja najveću bazu CV-jeva na regiji, prati i aktuelnosti iz svijeta biznisa. Na ovom sajtu posjetioci mogu da pronađu aktuelne konkurse za posao, ali i informacije o aktuelnim obukama. Sajt predstavlja i startup-ove i na taj način promoviše uspješne poslovne priče.

Portal je već ostvario vidljive rezultate. Najbolji primjer su mladi koji su se predstavili na sajtu i ubrzo poslije toga pronašli zaposlenje. Dejan Kolović iz Srebrenice ima 38 godina, dugo je bio bez posla, a onda se odlučio da izradi video CV. Ubrzo je pronašao zaposlenje.

„Prije svega bilo mi je zanimljivo da učestvujem u izradi jednog ovakvog CV-ja. Nisam imao prethodna iskustva u snimannju ovakvih formata, prihvatio sam izazov i kao nagrada je došlo zaposlenje. Zadovoljan sam poslom i svima bih preporučio da urade nešto slično za sebe, ako već nisu“, rekao nam je Kolović.

www.srebrenicabiz je izradjen u okviru projekta „Ekonomski razvoj, to smo mi“, podržanog od strane Ambasade SAD u BiH. Ciljevi projekta su poboljšanje pristupa i dostupnosti informacija u vezi sa trendovima tržišta rada u regiji, kao i pružanje prilike mladima, tražiteljima posla i startupovima da se predstave na kreativan i inovativan način.