Rad na selu kao budućnost

Ideja Rajka Stevanovića iz Vlasenice je prepoznata kao najperspektivnija za tu opštinu, na „Sajmu poslovnih ideja“ održanom u decembru prošle godine u Zvorniku. Ideja mladog preduzetnika iz sela Misari kod Vlasenice je da se bavi stočarstvom, jer mu je poljoprivreda dopunska djelatnost već dugo godina. Nagradu će uložiti u kupovinu dva muzna grla, simentalske rase. Odluka da njegova ideja bude povezana sa poljoprivredom i stočarstvom je bila logična, jer mu je to dopunska djelatnost već godinama.

„Na svom selu u posjedu imam preko 50 duluma obradivog zemljišta. Stočarstvom se bavim u obimu da imam mini farmu na kojoj posjedujem četiri muzne krave. Planiram konstantno da se proširujem i ovaj podsticaj će mi mnogo pomoći u tome“, rekao nam je Stevanović.

Ovaj mladić je zadovoljan učešćem na sajmu, ali osjeća i obavezu da ideju koja je prepoznata kao najperspektivnija za opštinu Vlasenica realizuje.

„Veoma sam zadovoljan svojim učešćem na „Sajmu poslovnih ideja“, pored toga što ću imati konkretnu i vidljivu korist, naučio sam mnoge stvari koje će mi koristiti u budućnosti, kao što je izrada biznis plana ili razmišljanje na taj jedan preduzetnički način“, ispričao nam je mladi preduzetnik iz Vlasenice.

Plan Rajka Stevanovića je da iskoristi sve povoljne uslove koje ima na svom selu, on se već sa uspjehom bavi proizvodnjom i preradom voća, proizvodi džemove,  sokove i rakiju od voća koje sam uzgaja.

Sajam poslovnih ideja“ se održava u okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“ koji implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“, a finansira Ambasada Kraljvine Holandije u BiH.