PORTAL WWW.SREBRENICA.BIZ PREDSTAVLJEN NEZAPOSLENIMA

 Na Info danu za nezaposlene mlade iz regije Birač predstavljen je i portal www.srebrenica.biz , aktivnost projekta “Ekonomski razvoj, to smo mi”, koji provodi Udruženje “Prijatelji Srebrenice” uz podršku Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini. Prisutnima je, prije svega, predstavljen sam projekat, a zatim i mogućnosti koje nezaposlenima nudi portal www.srebrenica.biz.


 

“Poslovni portal www.srebrenica.biz predstavlja CV-jeve, oglase za posao, obuke kao i druge informacije mladima sa područja opština Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Zvornik. Današnji dan je bio veoma uspješan, veliki broj nezaposlenih se zainteresovao za portal, i što je najvažnije, poželjeli su da njihovi CV-jevi budu dio naše jedinstvene baze” izjavio je Milojko Vasić, koordinator projekta „Ekonomski razvoj, to smo mi“ ispred Udruženja „Prijatelji Srebrenice“.

 

Ono što raduje, kako ističu koordinatori projekta “Ekonomski razvoj, to smo mi”, jesu korisnici, koji se u sve većem broju, iz dana u dan javljaju sa željom da njihovi podaci budu dostupni poslodavcima. Do sada je više od 250 mladih ljudi učestvovalo u obukama za izradu CV-ja, a više od 35 je snimilo video verziju svoje biografije.

 

“Pratim oglase koji se objavljuju na ovom portalu. Posjećujem ga kada god mogu i veliki broj mojih prijatelja se nalazi u bazi nezaposlenih, a neki su snimili i video CV. Ja nisam baš hrabra da stanem pred kamere, ali sam ostavila podatke i želim da moja biografija bude dostupna što većem broju poslodavaca kako bih našla posao koji mi je prijeko potreban”, rekla je Ljiljana Stjepanović, učesnica “Info dana”.

 

www.srebrenica.biz nudi dostupnim CV-jeve, kao i druge informacije o mladima koji traže posao sa područja regije Birač. Povećanje transparentnosti informacija o dostupnim kandidatima povećava i šansu poslodavaca da pronađu potencijalne kandidate s potrebnim i željenim vještinama, te sposobnostima.