Politikolog iz Zvornika postaje poljoprivrednik

Ideja „Plantažno uzgajanje lješnika“ koju je na V „Sajmu poslovnih ideja“ održanom u oktobru prošle godine u Bratuncu, predstavio Miloš Ivanović iz Zvornika, prepoznata je kao najperspektivnija za Zvornik. Osvojena sredstva Ivanović če uložiti u nabavku sadnog materijala i sistema za navodnjavanje.

Miloš ivanović je diplomirani politikolog, ali je ipak odlučio da se bavi poljoprivredom i na taj način pokuša da se ostvari kao preduzetnik. Ovaj mladi preduzetnik, iako ima tek 24 godine, ne smatra da je mlad za jednu ovako ozbiljnu djelatnost već to vidi kao izazov. 

U suštini, bavljenje poljoprivredom predstavlja jako interesantan izazov posebno za nas mlade ljude u situaciji opšte i dugoročne nezaposlenosti. Ovaj vid samozapošljavanja je i koristan za našu zajednicu, a prijemčiv je za ulaganje, jer omogućava direktnu proizvodnju, a ne direktno pružanje usluga. I to vidimo kao našu prednost“, izjavio je Ivanović.

Miloš Ivanović se nada uspješnom poslovanju, jer je izvršio sve neophodne pripreme za realizaciju poslovne ideje, a ono što je najvažnije ima u vidu i potencijalno tržište.

„Očekivanja su u skladu sa našim mogućnostima, jer posjedujemo sopstvenu parcelu zemljišta, a posjedujemo i potrebnu opremu i pribor za pipremu zemljišta za sadnju, te za samu sadnju i održavanje zemljišta. Naš proizvod je namjenjen lokalnim prehrambenim preduzećima, koja se bave proizvodnjom konditorskih proizvoda“, rekao je mladi preduzetnik iz Zvornika. 

Ivanović je veoma zadovoljan učešćem na „Sajmu poslovnih ideja“ i smatra da ova i ovakve aktivnosti u mnogome mijenjaju mogućnosti mladih da se ostvare kao preduzetnici, ali i uopšte dođu do zaposlenja.

„U današnje vrijeme je teško naći bilo kakav posao, formalno obrazovanje i lične mogućnosti ne znače mnogo. Zahvalan sam „Prijateljima Srebrenice“ što stvaraju ovakve mogućnosti za mlade ljude da pokušaju da se ostvare kao preduzetnici“,zadovoljan je Miloš Ivanović.

Sajam poslovnih ideja“ se održava u okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“ koji implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“, a finansira Ambasada Kraljvine Holandije u BiH.