Održana peta radionica start-up edukacije

U Biznis centru u Srebrenici održana je peta radionica novog ciklusa start-up edukacije. Radionice se održavaju u okviru projekta Ekonomsko osnaživanje mladih, a novi polaznici svoju biznis ideju razvijaju po Canvas modelu.

Na radionici glavna tema bilo je tržište na koje će potencijalni preduzetnici plasirati svoje proizvode.

„Na petoj radionici razmatrali smo segmente kupaca u okviru vrijednosti koje treba kreirati za njih, kao i o tržištu koje bi se opslužilo našim proizvodima. Ja sam ovdje došla sa idejom izrade eko namještaja za djecu, pobijedila sam na sajmu poslovnih ideja u Milićima i sada sam ušla u ovaj projekat. Svakom radionicom nam je bliža realizacija našeg biznis plana, ispočetka je bila priča, sad je sve to opipljivo, mentori nas sve upute, baš su nam korisne radionice“, rekla je Ivana Zekić iz Vlasenice.

Na ovom treningu realizovali su se kanali prodaje, predočeno je na koji način dobiti kupce, kako ih zadržati i kako povećati korisnost za kupce u smislu pružanja dodatnih usluga.

Projekat Ekonomsko osnaživanje mladih implementira kompanija Posao.ba (Kolektiv), u saradnji s udruženjem Prijatelji Srebrenice i Opštinom Srebrenica i uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.