Održan seminar „Interna komunikacija i izgradnja tima“ u Srebrenici

U okviru projekta Ekonomsko osnaživanje Srebrenice, danas je u prostorijama Biznis centra u Srebrenici održan seminar na temu „Interna komunikacija i izgradnja tima“. Seminar su organizovale kompanije „Posao.ba“ u saradnji sa O.D. „Mentor“. Prisutni su imali priliku da slušaju o temama kao što su: razvoj, tipovi i funkcije poslovnog komuniciranja unutar tima, šta je tim i kako se gradi tim, kako poboljšati komunikaciju u timu, izgraditi povjerenje i poštovanje, upravljanje timom, motivacija, odgovornost, autoritet, moć i uticaj, šta je lider, a šta menadžer,kako se izgraditi kao lider. 

Predavač na seminaru je bio Tarik Jažić, vlasnik O.D. “Mentor“ iz Sarajeva, agencije za edukaciju, lično i profesionalno usavršavanje. Tarik Jažić je inžinjer saobraćaja i komunikacija i magistar menadžmenta. Vlasnik je agencije za edukaciju, lično i profesionalno usavršavanje “Mentor”, osnivač udruženja “Metamorfoza”, vlasnik kulturno-obrazovnog portala “Glas Naroda” i jedini trener vještina tehnika brzog čitanja i ubrzanog učenja na prostoru Bosne i Hercegovine.

Danas zajedno sa kolegama koji su prisutni pokušavamo formirati jedno novo shvatanje interne komunikacije i pokušati objasniti kako kroz samo interno i korporativno komuniciranje mogu da dođu na bolji način u komunikaciju sa tržištem, da ponude svoje proizvode, usluge, i da dođu do finalnog proizvoda koji jeste profit trenutno za njih, a kroz samu izgradnju tima da ih naučim kako da kreiraju adekvatan tim ljudi koji će im pomoći da ostvare svoje zacrtane ciljeve, svoju misiju ,viziju i strategiju koju imaju zacrtanu“, ispričao nam je Tarik Jažić.

Svi prisutni su bili veoma zadovoljni onim što su imali priliku da čuju, jer će im to biti od velike pomoći u budućnosti.

Ovdje sam da bih nešto novo naučila, seminari mi se dosta sviđaju i jako su korisni. Kako koji seminar prolazi sve više učim i unapređujem svoje znanje. Današnji seminar je jako koristan, jer i sama pokrećem sopstveni biznis i mislim da će mi znanje koje danas steknem biti od velike pomoći. Predavač je odličan i trudi se da nam teorijski dio približi i praktičnim primjerima, nema sumnje da ću nakon seminara dosta više znati o samoj temi“, zadovoljna je onim što je mogla da čuje danas Vera Alempić. 

Oranizatori današnjeg seminara misle da je ovakvih predavanje potrebno što više u Srebrenici, jer je to mladima neophdono.

„Današnji seminar vodi Tarik Jažić koji je mlada osoba, a koji posjeduje sopstvenu kompaniju, i to je odličan primjer za sve mlade da se u BiH ipak može nešto postići. Bitno je za populaciju u ovim krajevima da se dešava nešto, da im se ponude različiti seminari i edukativni programi. Današnji seminar je namjenjen i zaposlenim i onim koji traže posao, dakle za jednu širu populaciju. Trudimo se da uvijek dođe što više mladih osoba, jer upravo oni mogu da izvuku najviše koristi iz ovih seminara, a nemaju priliku da pohađaju slične seminare na ovom području“, izjavila je Semiha Husomanović ispred komapnije „Posao ba“.

Mladi sa regije Birač će već 28. marta imati priliku da učestvuju na novoj radionici pod nazivom „Kako (brže) do posla“, svi zainteresovani više infomracija mogu da pronađu na linku   http://www.posao.ba/#!home;postId=1900