Nastavljene isporuke za nagrađene na „Sajmovima poslovnih ideja“

Slobodanka Jokić iz Bratunca osvojila je drugo mjesto za opštinu Bratunac na VI “Sajmu poslovnih ideja“ održanom u decembru prošle godine u Zvorniku. Ona je osvojenu novčanu nagradu investirala u kupovinu pumpe za prskanje voća.

„Svi članovi mog domaćinstva se pored drugih poslova bave i poljoprivrednom proizvodnjom. Kao nekomercijalnim poslom bavim se proizvodnjom povrća i voća. Ova pumpa će mi pomoći u daljem radu i zahvalna sam Udruženju „Prijatelji Srebrenice““, rekla je Slobodanka Jokić. 

Đorđe Deurić iz Zvornik je takođe učestvovao na  šestom  „Sajmu poslovnih ideja“ gdje je sa svojom poslovnom idejom  „AirSoft poligon“ osvojio drugo mjesto za opštinu Zvornik. On je svoju osvojenu nagradu uložio u kupovinu miksete, mikrofona,  pilot mikrofona i slušalica.

Đorđe je član pozorišta u Zvorniku, a opremu će koristiti za rad u pozorišu i davaće je u zakup, jer je praktična za održvanje raznih manifestacija.

Mehmed Dautmašić iz Srebrenice je učestvovao na V „Sajmu poslovnih ideja“ održanom u oktorbru proošle godine u Bratuncu. Njegova poslovna ideja „Uzgoj ovaca“ je osvojila drugo mjesto za opštinu Srebrenica i on je novac od nagrade odlučio da uloži u kupovinu alata.

„Alat će mi pomoći u svakodnevnom radu na porodičnom gazdinstvu u selu Brezovica kod Srebrenice“, izjavio je Mehmed Dautmašić.

,,Sajam poslovnih ideja“ se održava u okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“ koji implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“, a finansira Ambasada Kraljvine Holandije u BiH.