Na jesen isplata stare devizne štednje!?

Predsjednik Udruženja građana za povrat stare devizne štednje u BiH i dijaspori Svetozar Nišić vjeruje da će u septembru početi isplata stare devizne štednje Ljubljanske banke.

„Konačno su u Sarajevu sredili papire i uvjeren sam da će isplata stare devizne štednje iz Ljubljanske banke početi u septembru i nadam se da će biti isplaćena do Nove godine“, rekao je Nišić Srni.

On je naveo da će isplata stare devizne štednje ići po redu, tako da će prvi biti isplaćeni oni koji su prvi i podnijeli zahtjeve.

Milan Jovičić iz Udruženja građana stare devizne štednje Republike Srpske rekao je Srni da ne vjeruje da će Ljubljanska banka ispuniti dato obećanje da u septembru počne isplata stare devizne štednje u BiH.

„Federacija BiH koči sa sređivanjem papira koji se odnose na to gdje su sve štediše ulagale sredstva u privatizaciji preduzeća i to ide na ruku Ljubljanskoj banci“, rekao je Jovičić.

On tvrdi da Savjet ministara BiH želi da isplata stare devizne štednje ide posredstvom njih, dok stare devizne štediše u BiH žele da isplata ide pojedinačno na račun štediša, kako su i uplaćivali.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je ranije da isplata stare devizne štednje klijentima Ljubljanske banke treba da krene na jesen.

Oko 250 miliona evra sa kamatama iz Ljubljanske banke tokom ove i naredne godine trebalo bi da bude isplaćeno na račune više desetina hiljada štediša u BiH.

izvor:

mondo.ba