Igor Golubović otvara fotografski studio u Zvorniku

Igor Golubović, iz Zvornika, sa svojom poslovnom idejom „Fotografski studio“ pobjedio je u kategoriji najperspektivnija poslovna ideja za opštinu Zvornik na “Sajmu poslovnih“ ideja održanom 24. decembra prošle godine u Zvorniku.

Potpisivanjem ugovora, Golubović će imati priliku da krene u realizaciju svoje poslovne ideje. Sredstva koja će da dobije, uložiće u nabavku profesionalne opreme za foto studio i proizvodnju stock fotografije. Ugovorom je predviđeno da 20% sredstava predstavlja bespovratni dio, dok je ostatak beskamatni zajam sa grejs periodom od godinu dana.

Golubović planira da unaprijedi i proširi svoje djelovanje, jer smatra da ima dosta iskustva u fotografisanju i svijetu fotografije.

„Bavim se fotografijom i video snimanjem već četiri godine. Fotografiju sam upoznao kao fotoreporter. Reporterske fotografije su mi objavljivali kako domaći mediji tako i strani. Istakao bih agenciju Rojters koja mi je otkupila tri fotografije“, rekao nam je mladi fotograf iz Zvornika.

Otvaranje studija za Golubovića predstavlja kreativnu ideju, a on se nada da će mu to omogućiti zaradu.

„Pokušaću da zarađujem u ovom kreativnom sektoru jer smatram da imam kreativne ideje i solidno znanje. Pošto već imam svoj poslovni prostor, zadovoljavajućih proporcija za fotografski studio i nešto opreme, želio bih započeti proizvodnju „stock“ fotografija, pružao bih profesionalne fotografske usluge kako fizičkim licima tako i firmama“, optimističan je Igor Golubović. 

Mladi preduzetnik iz Zvornika planira da svoje fotografije prodaje putem specijalizovanih internet stranica koji se bave fotografijom.

„Sajam poslovnih ideja“ se održava u okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“ koji implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“, a finansira Ambasada Kraljvine Holandije u BiH.