Chrome vam više neće kidati živce

Surfovanje internetom na Android telefonima će biti prava milina!

Niko ne voli kada neka aplikacija na telefonu pretjerano troši bateriju. Zbog toga je Google riješio da Chrome za Android ažurira kako bi smanjio potrošnju baterije. Nova verzija pod oznakom 52 bi trebalo da bude brža, da učitava stranice mnogo brže i što je najvažnije, da bateriju troši manje.

Učitavanje video snimaka će se odvijati gotovo trenutno, nema više čekanja, a primijetićete i da će vam baterija potrajati duže.

Ušteda internet podataka će u novoj verziji obuhvatati i video snimke, pa ćete moći da uštedite i do 50 posto dragocenih megabajta iz tarifnog paketa. Međutim, u tom režimu rezolucija video snimaka neće biti visoka.

Google je objavio i zanimljivu statistiku – milijardu sati video sadržaja se putem Chrome pregledača pogleda u toku jedne nedelje, dok veliki broj korisnika video sadržaju pristupa sa svojih pametnih telefona, piše Phone Arena.

Kako bi poboljšao iskustvo gledanja klipova, Google je spremio ažuriranje za sve Android korisnike. Očekujte notifikaciju na svom pametnom telefonu, ukoliko vam ažuriranje već nije stiglo.

izvor:

mondo.ba