Bratunac: Održana audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“

U kino sali Doma kulture u Bratuncu danas je održana audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“. Članovi žirija imali su težak zadatak da od pet, izaberu troje kandidata koji će se spremati za finale ovog takmičenja u Istočnom Sarajevu. Dva kandidata nisu prošla, što ne znači da nisu imala talenat ili kvalitet.

Read more

Danas je Sveti Sava – školska slava

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslavljaju danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. Sječenjem slavskog kolača i priredbama učenika u školama širom Srpske na svečan način biće obilježen ovaj veliki praznik kao školska slava. Savindan se slavi i u svim školama na području opština Bratunac i Srebrenica, dok je sinoć, u Domu kulture u Bratuncu održana svečana akademija povodom školske slave.

Read more

„Tema dana“ – Sa psihologom Ivanom Kučom o radionicama Psihološkog savjetovališta za mlade

U današnjoj emisiji „Tema dana“ ugostili smo psihologa Ivana Kuča sa kojim smo u nekoj od prethodnih emisija razgovarali o pokretanju Psihološkog savjetovališta za mlade u sklopu Doma zdravlja u Bratuncu, a koje je nastalo kroz saradnju Doma zdravlja Bratunac i Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ kroz projekat „Be in charge-ti odlučuješ“. Projekat implementira Udruženje „Prijatelji Srebrenice“, podržan je putem programa ReLoad koji implementira UNDP uz podršku Evropske komisije.

Read more