Press konferencija u Srebrenici predstavnika koalicije „Zajedno za Srebrenicu“

Danas je u Srebrenici održana press konferencija koalicije „Zajedno za Srebrenicu“ na kojoj su načelnik opštine Mladen Grujičić i ostali članovi koalicije istakli da su izbori i matematički završeni, jer prednost koju ima u odnosu na kandidata SDA nije teoretski dostižna. Kako navode, CIK će preispitati sve nepravilnosti vezane za izborni proces i eventualno ponoviti glasanje na određenim biračkim mjestima ali da to ne može uticati na konačan rezultat ovogodišnjih lokalnih izbora.

Read more

Srebrenica: SIPA pretresla više lokacija

Na više lokacija u Srebrenici i okolini danas su izvršeni pretresi. Pretresena je kuća Bege Bektića, predsjednika OO SDP-a Srebrenica i njegova kancelarija u zgradi Opštine, koji je osumnjičen za krađu identiteta za sada nepoznatog broja lica. Kako se navodi, Bektić je oštećene prijavio za glasanje na lokalnim izborima iz Srbije i time osigurao glasove Mladenu Grujičiću za načelnika opštine Srebrenica.

Read more

Izborni etički kodeks imao pozitivan uticaj na predizbornu kampanju 

Izborni etički kodeks smo predstavili u dva multimedijalna sadržaja objavljena prije samih izbora. U narednom tekstu, kao i intervjuima sa predstavnicima političkih partija koje su potpisnice kodeksa, govorimo o procjeni uticaja kodeksa, te donosimo izvještaj o monitoringu njegovog provodjenja. 

Read more

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas je u našem radio programu na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama govorila Olja Babić, saradnica  udruženja “ Prijatelja Srebrenice“. Ona je zajedno sa svojom profesoricom matematike Radojkom Savkić, koja je i koordinator savjeta učenika SŠC “ Milutin Milanković“ u Milićima govorila o značaju obilježavanja ovog dana i o akciji koju je sproveo ovaj srednjoškolski centar.

Read more